+36 20 377 7266 42@szabogabor.hu
Oldal kiválasztása

Ez az első, hivatalos, bejegyzett Teamtuning hírlevél. Büszkék vagyunk rá, hogy megszülethetett, szándékunk szerint sok-sok társa fogja majd követni (átlag kéthetente). Elsődleges célunk, hogy segítséget nyújtsunk, kicsit szórakoztassunk, esetleg némi színt vigyünk a hétköznapok szürkeségébe, már ha szürkék.

A Teamtuning fő profilja a csapatépítés, illetve a motiváció. Az elmúlt pár évben több száz kis- és középvállalkozás vezetőjével találkoztunk, kimondottan abból a célból, hogy felmérjük, milyen problémákkal küzdenek. Talán nem árulunk el különösebb műhelytitkot: van nekik bőven. Tanácsadóként gyakran nem is volt egyszerű átlátni, hol is fogjunk neki a szervezetfejlesztésnek.

Elsőre nem tűnik feltétlenül égető gondnak, de túlságosan sok cégnél futottunk bele és úgy láttuk, nincs olyan szakember, aki kimondottan ezzel foglalkozna. A csapatépítésre gondolunk. Egy bizonyos létszám felett (15-20 fő) szinte minden általunk megismert vállalkozást sújtottak a belső küzdelmek és a vezető energiájának jó részét az emészti fel, hogy valamilyen módon egy csoportban tartsa a munkatársakat.

Ha pedig ez sikerült, a következő probléma: hogyan ösztönözzem őket nagyobb teljesítményre? Több pénzzel? Mára a legtöbben belátták, hogy ez nem segít. De akkor mit tegyek? Hát ez az. Nyugodt szívvel ki merjük jelenteni, hogy kevés nagyobb kihívás létezik a világon, mint embereket motiválni és csapattá formálni őket. Hogy ez mennyire nehéz, arról sok vezető háziorvosa tudna hosszabb értekezést tartani.

Nos, csodákra mi sem vagyunk képesek (dolgozunk rajta!), azonban van némi gyakorlatias tudásunk a motiváció témakörében. Ami pedig a csapatépítést illeti, egy dolog biztos: nem lehet letudni egy háromnapos raftingtúrával, nem beszélve a különféle csapatépítő tréningek időnként nem kicsit röhejes gyakorlatairól.

Fő profilunk tehát a csapatépítés, amely – szükség esetén – kiegészül szervezéssel, képzéssel, személyes tanácsadással és minden földi jóval, ami ahhoz kell, hogy a csoport csapattá váljon. Volt szerencsénk találkozni néhány olyan szervezettel, amelynek tagjai valóban csapatként működtek együtt és a teljesítményüket leginkább az a szó jellemezné, hogy hátborzongató.

Szóval megszülettünk, itt vagyunk és készen állunk arra, hogy az Ön cégéből is ütőképes csapatot formáljunk. Ha van egy kis ideje, látogasson el honlapunkra (a logóra kattintva elérhető)!