+36 20 377 7266 42@szabogabor.hu
Oldal kiválasztása

Abban minden gazdasági szakértő és annak látszani próbáló egyetért, hogy itt most válság lesz. Abban térnek el csak a vélemények, hogy mekkora. Van, aki szerint gyorsan talpra állunk és van, aki szerint eljő az apokalipszis. Hogy mi lesz az igazság, az majd utólag derül ki. De hogy Számodra mi lesz az igazság – az nagyban múlik Rajtad.

Ha arról kérdeznénk embereket, mi a siker kulcsa, jó eséllyel változatos válaszokat kapnánk. De az is valószínű, hogy szinte senki nem említené azt a tényezőt, amivel a siker kezdődik. Pedig ez az igazi kulcs, minden más csak ez után jön.

A siker kulcsa az arra való képességed, hogy ne érts egyet a fennálló helyzettel. Ez még második olvasatra is különösen hangozhat, de gondolj csak bele jobban! Amikor van egy célod, az nem más, mint egyet nem értés a jelenlegi valósággal. Azt mondod: valaminek lennie kellene, ami jelenleg még nincs. Amikor pedig valakinek már nincsenek céljai, akkor arról van szó, hogy már nem képes egyet nem érteni azzal, ami van.

Minden, amit valóságnak tekintünk, részint tényekből, részint véleményekből tevődik össze. Az, hogy hány fok van, tény. Az, hogy “ez a meleg elviselhetetlen”, vélemény. De minél erősebben egyetértünk vele, annál valóságosabbá válik. A válsággal ugyanez lesz a helyzet. Nyilván lesz egy tényszerű oldala. De ott lesz az is, hogy mennyire értesz egyet vele. És minél inkább képes leszel arra, hogy ne érts vele egyet, annál inkább győztesként fogsz kikerülni belőle.