+36 20 377 7266 42@szabogabor.hu
Oldal kiválasztása

A közeljövő egyik legizgalmasabb kérdése az, vajon mi történik idén nyáron az idegenforgalomban és a vendéglátásban? Egyfelől sanszos, hogy a karanténból kiszabadulva az emberek megrohannak mindent, ami üdülés és vendéglátás. Másfelől, van valamennyi esély az óvatoskodásra is. Az viszont eléggé biztosra vehető, hogy a külföldi turisták nem vesznek részt az idei nyárban. Egy, a hvg.hu-n a napokban megjelent cikk szerint pedig ez pl. a balatoni vendéglátósoknak akkora kiesést okoz, amit az sem pótolna, ha a teljes magyar lakosság az összes üdülésre szánt pénzét a Balcsin költené el.

Számítani kell tehát arra, hogy az idei torta jóval kisebb lesz. Enni viszont kb. ugyanannyian szeretnének belőle. Borotvaéles logikával kikövetkeztethetjük: harc lesz. Keményebb, élesebb, mint máskor. Erre érdemes készülni. De hogyan?

Először is, a többség nem fog készülni. Beletörődik abba, hogy ez az év olyan lesz, amilyen, nincs mit tenni, ki kell bírni valahogy. Aki tehát felismeri, hogy készülni kell és hajlandó tenni ezért, az már félig nyert is.

Másodszor, a kiemelkedően jó helyeket nem a hatalmas dolgok különböztetik meg a futottmég helyektől, hanem sok apróság. Ezek az apróságok pedig mind egy irányba mutatnak: mennyi élet szorult a vendéglőbe, panzióba, akármibe? A kiemelkedően jó helyek tele vannak élettel. A többiek meg.. Szo-szo.

Na és mitől lesz egy hely tele élettel? Hát az ott dolgozóktól. Mennyi élet van a vezetőben? A munkatársakban? Azaz, mekkora kedvvel csinálják, amit csinálnak?

Ez különbözteti meg a kiválót a többiektől. Persze, kell a szaktudás is. De az tanulható. És a tanuláshoz is kell az életkedv. Az a vendéglátós, aki nyerni akar, idén nyáron (is) ebbe fektet: mitől lesz a helyben több az élet?